Мусито

Собствениците на катастрофиралите в Унгария бусове се рекламирали във Фейсбук

КРАСИМИР КРУМОВ - четвъртък, 16-02-2017 - 14:09

Еркан Еркан от Омуртаг и Мустафа с прякор Муси от Търговище са собственици на два от микробусите, катастрофирали в близост до унгаро-румънската граница край Мако, при което загина и една българка, научи "Монитор". 17-годишният масленозелен "Фолкваген Транспортер", който показаха унгарските медии е на Еркан, а белият бус мерцедес на Мустафа, разказаха техни съседи. Бусовете правели курсове всяка седмица.
Еркан по прякор Фуйката бил музикант и покрай пътуванията си до Холандия започнал да превозва нерегламентирано хора и багаж. Доколко пътуването е споделено, не може да се каже, тъй като при споделеното пътуване част от разхода се поема и от собственика на колата. Механизмите по организацията на това пътуване тепърва ще се изясняват, след като бъдат разпитани пътниците от двата микробуса. Еркан и баща му имали два буса, единият катастрофиралият "Транспортер", вторият в момента бил в момента в Омуртаг. Пътували всяка седмица за Германия, Белгия и Холандия и обратно. Оттук обирал пътници от Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Разград и Русе, карал хора и багаж. "Шофираме двама." - пише в многобройни съобщения в групи за споделено пътуване и землячески общности във Фейсбук и съпругата на Еркан Несри. За последно транспортът на обратно тръгнал от Холандия в понеделник на 13 февруари. "Сериозен е и може да се разчита на него." - пише за Еркан пътничка през март 2016 година в дискусия за превоз до Холандия. Официално май превозното средство се водело на майка му Гюлхан.
Мустафа пък имал квартира на "Генералска" 30, където също го знаят като редовен превозвач. Профилната му снимка във фейсбук е шофьорска, зад волана на микробус "Мерцедес", а като снимка е споделил визитката си "Превоз за чужбина Мустафа - Муси Муси" пише на визитката, в която са оставени и три телефонни номера - български, белгийски и австрийски.
 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.