Eдна от всеки три риби в света се продава като по-скъп вид.

Приложението Fishazam разпознава сервираната ни риба

ГЕОРГИ СЛАВОВ - понеделник, 13-06-2016 - 14:58

Приложението Fishazam за безпогрешно разпознаване на вида риба, който ни е сервиран, беше разработено от двама лондонски специалисти, пише сайтът Гизмодо. Създателите Ясин Сантиси и Сам Мбале се вдъхновили от приложението Shazam, което разпознава всяка песен, която се възпроизвежда от нашето мобилно устройство. По подобен начин разработчиците кръстили и своето изобретение - Shazam за риба, или Fishazam.

Приложението има изненадващо практично приложение, защото една от всеки три риби в света се продава като по-скъп вид. По този начин не може държи точен отчет на застрашените видове. Така се продава и нелегално уловена риба. Освен полезно, приложението е и интересно за любопитните – благодарение на приложението ползвателят ще знае винаги с научна точност каква точно риба консумира.

 

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.