University of Michigan

Алгоритми намаляват времето за 3D печат

Агенция Монитор - събота, 04-11-2017 - 16:53

Въпреки че възможностите на днешните 3D принтери са впечатляващи, все още отнема много време, за да отпечатването дори и най-малките елементи.

Учени от Университета в Мичиган са намерили начин да намалят значително времето за печат, без да се понижава качество или да се правят подобрения на хардуера.

Колкото по-бързо работи 3D принтерът, толкова повече вибрира, което е характерно за потребителските принтери, които обикновено са направени от леки, гъвкави евтини материали. Тези вибрации може да са причина за дефекти при печатането, поради което скоростта н печат се поддържа толкова ниска.

За да се справят с този проблем, учените от  Мичиган приложили FBS (Filtered B-Spline) алгоритми към софтуера за управление на принтера. Тези алгоритми са способни да предвидят кои части на печатания предмет ще причинят най-големи вибрации и предварително да ги компенсират, коригирайки движенията на принтера.

В резултат на това елементите, за които обикновено отнема четири часа да бъдат отпечатани, могат да бъдат изработени само за два.

Тагове:  К3D-print

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.