Членове на СИК от областта чакаха пред 17 РИК в Пловдив до около 10,30-11 часа в понеделник
Авторът

Цяла нощ опашки пред 17-а РИК Пловдив област

Ели Крумова - понеделник, 07-11-2016 - 13:33

Опашки от чакащи членове на секционни избирателни комисии се виеха в деня след изборите пред 17-а РИК Пловдив – област, видя Агенция Монитор. Масово хората са пристигали с автобуси около и след полунощ, след което се започнало голямото чакане. До 10 часа на 7 ноември пред областната избирателна комисия продължаваха да висят с чувалите с изборни материали около 30-ина души, които не бяха спали през цялата нощ.

„Дойдохме към 2 часа след полунощ с пет автобуса от Карлово. Шестият е от Сопот. Не сме спали цялата нощ”, казаха членове на секционни комисии от Подбалкана. По думите им причина за струпването била недобрата организация в посрещането на протоколите. „Нас не са ни гонили от автобусите, стояхме вътре няколко часа, но в крайна сметка чакането с часове ни изтощи”, се оплакаха още жените. По думите им през нощта на два пъти пред Областната управа в Пловдив, където е 17 РИК, били викани линейки за жени, на които им прилошало.

„До 10,30-11 часа в понеделник потокът от членове на секционни комисии премина и нямаше чакащи. Членовете на РИК 17 положиха нечовешки усилия, за да обработят всички протоколи, защото знаете, че на територията на областта имаме 532 секции”, коментира председателят на 17 РИК Елена Кенаева. По думите й струпването на много хора пред 17 РИК се е дължало на факта, че в кратък период от време през нощта са пристигнали много членове на секционни комисии. „Членовете на СИК са по трима, а знаете, че транспортът им бе организиран”, каза още Кенаева.

За чакащите през нощта пред 17 РИК е била осигурена палатка с дървени пейки

По данни от пресцентъра на МВР в Пловдив за посрещането на рейсовете от областта пред 17 РИК е била създадена организация с полицаи и неподвижни заграждения, а участъкът на бул. „Шести септември” между кръстовищата с булевардите „Васил Априлов” и „Копривщица” в двете платна е бил затворен за движение. Причината е била да се осигурят места за паркиране на пристигащите от различните общини превозни средства.

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.