МОНИТОР
ДО 2020 Г.

Китай удължава данъчната отстъпка за електромобили

Агенция Монитор - сряда, 27-12-2017 - 14:03

Китай ще удължи данъчната отстъпка за закупуване на електромобили до края на 2020 г., като целта е да се увеличи производството им, съобщи Reuters. Мярката и за хибридни коли, както и за возила с водородни горивни клетки.

Решението идва на фона на засилващите се опити на автомобилните производители в Китай да отговорят на строгите квоти за новите енергийни превозни средства, които се въвеждат от 2019 г. и се очаква да предизвикат вълна от сделки с електрически автомобили.

Според китайското министерство на финансите удължаването на схемата за данъчни облекчения ще помогне „да се увеличи подкрепата за иновациите и развитието на нови енергийни превозни средства“.

Китайският автомобилен пазар – най-големият в света, рязко се забави през тази година, но новите енергийни превозни средства са изключение от тенденцията. Продажбите в тази категория нарастват с 51,4% за периода януари - ноември и вероятно ще достигнат целта от 700 хил. реализирани единици през тази година.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.