Вината не е само на буйстващия

Иван Тропанкев - вторник, 31-10-2017 - 17:42

Няма място за дежурни оправдания, нито за обвинения кой крив кой прав. Да се отвърже вързан пациент, да пребие сестра и да избяга от знаковия институт за спешна помощ “Пирогов” означава, че има стряскащ проблем. Под заплаха е животът не само на лекари и пациенти, но и на нищо неподозиращите граждани, намиращи се там. И водещото не е толкова, че пациентът е бил дрогиран, нито какво се е случило после с него. Добре е, че бе организирана среща между ръководствата на СДВР и “Пирогов”. Ще напомним, че и преди е имало такива, но случилото се показва, че явно не са били достатъчни.

 

Очевидно е, че наетата частна охрана не е действала адекватно. Липсвала е подготовка, отиграване на проблемни ситуации. Това означава, че МВР трябва да се заеме не само с обучението на охранителите, но и да координира връзката между тях и дежурния полицай там. Не бива да забравяме за видеонаблюдението и паникбутоните. Разбира се, има много неуредици, които правят трудно общуването на спешните медици с тези, които очакват тяхната помощ. Това обаче, което не търпи отлагане, е грижата за сигурността и на едните, и на другите.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.