България ще рекламира туризма си и във Viber

Агенция Монитор - понеделник, 04-12-2017 - 15:55

Рекламата на България като туристическа дестинация вече ще използва и популярното приложение за чат Viber. Потребителите му ще могат да откриват и да си препращат снимки и информация за националните ни обекти в приложението. Ресорният министър Николина Ангелкова участва днес в представянето на първата българска услуга в търсачката на Viber, която е съвместен проект между Министерството на туризма и iLoveBulgaria. 

По думите й първата българска услуга в търсачката на Viber е една от първите стъпки в тази насока. Viber Chat Extension дава възможност именно чрез новите технологии да популяризириме българския туризъм и туристически забележителности. Всичко, което е включено или се добавя към мобилно приложение и уебсайт на iLoveBulgaria, автоматично да се показва и във Viber, съобщи министърът.

Повече от 2 млн. са потребителите на Viber в България, а по света те достигат над 900 млн., съобщи Атанас Райков, директор бизнес развитие на Viber за Централна и Източна Европа. И обясни, че чрез новата услуга само с две кликвания ще може да се открие даден туристически обект. Той допълни още, че поне по една минута ще се спестява при всеки техен коментар. 

За изпълнението на проекта не е нужно финансиране, каза министър Ангелкова. Тя обясни, че договорът между Viber и iLoveBulgaria е на бартерен принцип, при което платформата предоставя информация за места, а Viber  - канала за разпространение. 
Включването на дигиталните технологии очакваме да допринесе за положителното развитие на туризма в страната, а резултатите за 10-те месеца на годината са много обнадеждаващи, информира министър Ангелкова. Тя обясни, че според данните на НСИ до октомври повече от 8 млн. чуждестранни туристи са посетили България, като се отчита увеличение от 7,6 на сто. Предвиждаме и предстоящия зимен сезон да бъде успешен, коментира още министърът. Прогнозите са за нарастване между 5 и 10 на сто на чуждестранните гости у нас, като през миналия сезон те достигнаха над 1,4 млн., с което се отбеляза увеличение от над 19%. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.