Българска компания започва работа в Куба

Христо Христов - четвъртък, 09-11-2017 - 13:40

 

Българската „Строителна механизация“ АД, която от години е специализирана в осъществяването на безизкопно поставяне на тръбопроводи ще започне работа в Куба, съобщи изпълнителният директор Стефан Желязков.

 Вече е подписан специален меморандум в Хавана, по силата на който предстои да бъде създадено смесено дружество с фирма на кубинското министерство по водните ресурси.

Българските специалисти ще предложат  решаване на проблемите, свързани с експлоатацията на тръбопроводните системи в Куба, посредством екологичните „безизкопни технологии” , както и решения за пречиствателни станции за питейни и отпадни води.

първите проекти, които ще се изпълняват са  в историческите центрове Тринидад и Карденас, както и в известния морски курорт Варадеро.

От „Строителна механизация“ АД напомнят , че още преди 2 години са подписали меморандум за разбирателство  с кубинския Национален институт по водните ресурси (INRH), предвиждащ въвеждането в Острова на безизкопните технологии за изграждане и рехабилитация на тръбопроводи.

Базираното в Казанлък дружество е единственото у нас със специализация

в рехабилитацията  и изграждането  на подземни тръбопроводи посредством „Безизкопни технологии” и в производството на машини и съоръжения за тях. Компанията е изпълнител на стратегически инфраструктурни проекти в България, Гърция, Сърбия и Казахстан.

Официалните отчети в Търговския регистър показват че дружеството е реализирало през 2015 г. нетни приходи в размер на близо 12 млн лв като е отбелязан ръст от 32 процента спрямо предходната година.Малко над 5 млн лв са от направлението „безизкопни технологии“.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.