15 000 разкрити места в столичните детски градини

МАРИЯ НИНОВА - понеделник, 18-12-2017 - 16:39

От 2006г. до 2017г. в София са разкрити 15 000 места в детските градини. Това съобщи зам.-кметът по култура доц. Тодор Чобанов на семинар “Проект за бюджет на Столична община за 2018 година“. За тази година в детските градини в София са разкрити 25 групи или 585 нови места за малчуганите, уточни Чобанов.
Зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов обяви, че вече работи уеб портал (https://dz2.uslugi.io) за родители на децата посещаващи детските ясли в столицата. В него те могат да получат информация за месечните отстъствия и присъствия на детето си и какви такси дължат. Също така имат възможност да се запознаят и със седмичното меню в яслата.
Преди това зам.-кметът по строителството Ирина Савина заяви, че
три нови детски градини ще бъдат построени догодина. Новите забавачки ще бъдат в “Манастирски ливади“, „Кръстова вада“ и Курило, район „Нови Искър“. Строителство на нови сгради и физкултурни салони към съществуващи детски градини ще започне в кваралите „Павлово“, „Княжево“ и районите „Витоша“, „Подуяне“, „Красно село“ и „Искър“.

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.