Новата Toyota Avensis дойде като седан и комби

Денислав Стоянов - четвъртък, 22-10-2015 - 11:14

6 години или 200 000 км става гаранцията на японските модели

Голямата премиера на щанда на Toyota е новият Avensis в двете си версии - седан и комби. Новият Avensis предлага значителни подобрения за да отговори на изискванията на своите клиенти за по-голям престиж, лукс, елегантност и очакванията на водачите за по-спортно и динамично усещане. На автосалона представителите на Toyota в България обявиха, че автомобилите на японската марка вече се предлагат у нас с 6 години гаранция или 200 000 км, като условията покриват цялата гама на и не изискват допълнително заплащане. Гаранцията покрива най-основните и амортизиращи се детайли - двигател, горивна система, охлаждаща система, механична и автоматична скоростна кутия, разпределителна кутия и диференциали, задвижване, окачване, кормилно управление, спирачна система, климатична система, електрическа система, купе и хибридна система. От всички основни агрегати в автомобилите Toyota единствено хибридната батерия не се покрива от удължената гаранция 6 години или 200 000 км. За нея Toyota предлага отделна, още по-добра програма – „10 години безплатна грижа за хибридната батерия”, която гарантира на клиентите пълно спокойствие за безупречната работа. Програмата „10 години безплатна грижа за хибридната батерия” става стандартна за всички хибридни модели на Toyota и Lexus без допълнително доплащане и влиза в сила за всички поръчки от 17 октомври 2015 г.

 

Външният дизайн на новата Toyota Avensis е по-стилен и елегантен, като вече изглежда по-престижен и динамичен със светодиодни светлини. Общата дължина на автомобила е увеличена с 4 см, което се дължи на новата предница. Триизмерната архитектура придава на новия Avensis агресивен и уверен вид, както подобава на европейския флагман на Toyota. Логото на Toyota е по-ясно разположено върху по-агресивно оформената предна решетка, която съчетава хром елементи с новите LED дневни светлини, които придават на автомобила уникален фронтален вид. Задните светлини също са с LED технология и придават на модела модерно излъчване.

В изцяло новия елегантен и изискан интериор са използвани материали с по-високо качество, по-елегантен и изискан дизайн, с внимание към значително подобряване на комфорта, детайлите и цветовите комбинации, както и подобрена шумоизолация.

 

За новия Avensis се предлагат два нови дизелови двигателя и обновяване на цялата двигателна гама, по-дълги сервизни интервали и по-ниски разходи по експлоатация, подобрени окачване и кормилно управление за по-комфортно пътуване и управление. Гамата от пет двигателя представя два нови дизелови двигателя - 1.6 D-4D със 112 к.с., както и дебютния за гамата на Toyota 2.0 D-4D, разполагащ с мощност от 143 к.с. И двата нови дизелови двигателя са серийно оборудвани със система Stop&Start, която допълнително понижава консумацията на гориво и ограничава нивата на вредни емисии. Разходите за поддръжка на дизеловите двигатели са допълнително намалени за двата двигателя, поради удължения сервизен интервал от 15 000 на 20 000 км.

Сериозни промени са претърпели и съществуващите бензинови двигатели тип Valvematic с обем 1.6 л, 1.8 л и 2.0 л. Сериозни промени са претърпели и CVT трансмисиите при бензиновите двигатели. Нивата на оборудване Comfort, Executive, Elegance и Luxury са обогатени с допълнителни екстри и нови технологии.

 

На щанда на Toyota има една от най-широките палитри от автомобили с моделите Aygo, Yaris, Auris, Corolla, RAV4, Land Cruiser 150 и хибридните Yaris Hybrid, Auris Hybrid и Prius Plus. Повечето от моделите са на разположение за пробно шофиране.