За доматите и колците

Иван Тропанкев - сряда, 03-01-2018 - 15:41

Ние доматите не ги ядем с колците, е казал народът. Очевидно притиснатият от магистратите олигархичен кръг е решил да използва номерът с протестите като щит срещу справедливото възмездие. И да се опита да провали започналото европредседателство на страната ни. Първо на прицел взеха отварянето на възможност за строежа на втори лифт в Банско, междувременно излишно се вдигна пушилка около уволнена директорка на детска градина, а днес изроптаха срещу решението на правителството да предложи на Народното събрание да ратифицира конвенция в полза на уж “третия пол”.

Е, нека малко посмалят - не Пирин, а чуждите сребърници за “Национален парк “Пирин” защитават. Изобщо не ги е грижа за планината, а още по-малко за хората, които са поставени в неравностойно положение и нямат шанс да и се порадват. Колкото до уволнената шефка, има достатъчно факти, които има кой да прегледа и да даде на съда да реши. Емоциите са излишни, а сянката на едни и същи кукловоди наднича зад инициираните протести. Съмнителен е и балонът “трети пол” - конвенцията съвсем ясно посочва целта: да се спре насилието над жени. Само че това никак не изнася на иначе самопровъзгласилите се за правозащитници. Единствено търсят как да произведат скандал. Но такъв няма. Всеки, който внимателно прочете съдържанието на конвенцията, ще се убеди в това. Не е чудно обаче, че отново се използва двоен аршин от мнимите защитници на човешките права. Зад тях стоят добре познатите на всички НПО-та, които хвърлят последните сламки на давещите се подсъдими магнати.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.