Абишек Прасад създава ноти на операционната маса
Google

Индийски музикант свири на китара докато му правят мозъчна операция

ГЕОРГИ СЛАВОВ - петък, 21-07-2017 - 15:31

След месец ще започне да твори като преди

Индийският музикант Абишек Прасад е свирил на китара докато е бил на операционната маса за мозъчна интервенция, за да видят хирурзите дали всичко е наред с него, пише в. "Дейли мейл".

37-годишният мъж страдал от рядкото неврологично заболяване "музикална дистония", което не му позволява да свири на музикалния инструмент поради вдървени пръсти на едната ръка. Дистонията е болезнено заболяване, предизвикващо неволни контракции на мускулите и ненормална стойка. Невероятната 7-часова хирургична намеса, която го излекува, беше заснета на видео.

„Мислех, че схващането на пръстите е от прекалено много свирене. Спрях за известно време, после опитах пак, но не стана“, признава чудото на индийската медицина. „Докторите ми казаха, че съм болен и че ще трябва да се оперирам“.

Някои доктори твърдели, че е мускулно схващане и лекували проблема с витамини и хапчета.

Хирурзите пробили черепа на г-н Прасад и свързали електрод към мозъка му, за да локализират засегнатата част. Пациентът е трябвало да свири на китара, защото при него възниквал проблемът само когато се опитвал да ползва инструмента. Индиецът изразил учудване, че в хода на операцията пръстите му ставали все по-подвижни. В края на намесата той можел да ги движи както преди да получи заболяването.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.