Спаси София

Асфалтираха дървета в София

Агенция Монитор - понеделник, 18-07-2016 - 12:47

Част от дърветата по столичния булевард „Владимир Вазов” осъмнаха асфалтирани в тротоара. Общината прави ремонт на шосето, а майсторите от обединение „Калистратов Груп-Рутекс” явно са решили, че растенията трябва да са вградени в мястото за пешеходци. За това алармираха активисти от "Спаси София".

През тази година общината ще налее 13,5 млн. лв. за да ремонтира шосето. Реконструкцията включва 5.2 км на бул. „Владимир Вазов” от моста „Чавдар” до бул. „Ботевградско шосе”, включително прилежащите му съоръжения и 1.5 км от бул. „Ботевградско шосе” от ул. „Витиня" до ул. „Летоструй". Общо около 6.7 км. Ще бъдат цялостно реконструирани 11 съоръжения – 10 мостове и надлези и 1 подлез под бул. „Владимир Вазов” – ул. „Витиня”.

Ще бъде извършено и преасфалтиране на бул. „Ботевградско шосе” от ул. „Витиня” до ул. „Летоструй”, включително рехабилитация на моста над река Слатинска, както и ремонт на тротоарната настилка.

 
 
От общината обясниха, че това били 3 малки саморасли дървета, които е трябвало да бъдат премахнати от Дирекция „Зелени системи”, но изпълнителите бързали да приключат отсечката и ги отсекли сами. Фирмата ще трябва да смени асфалта и да положи нов за своя сметка, казаха още от „Московска” 33.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.