Горещ телефон за нулеви часове по физическо

Христо Христов - неделя, 23-10-2016 - 14:38

Министерството на младежта и спорта има готовност до месец да разкрие специален „горещ телефон“, на който да се приемат сигнали за формално провеждани или просто „нулеви“ часове по физическо възпитание в училищата от цялата страна, съобщи в Сливен министър Красен Кралев.

На този номер родителите ще могат да подават сигнали, ако часовете не се използват по предназначение.

„Всеки ученик или родител може да позвъни и да каже, че тук програмите не се изпълняват. От там нататък Министерството на младежта и спорта ще сигнализира Министерството на образованието да се вземат мерки. Това е нещото, което можем да направим за да стимулираме и директори, и учители да спазват изискванията за провеждане на часовете по физическо“, коментира спортният министър след въпрос на журналисти защо тези часове се използват за други цели.

По думите на Красен Кралев от държавния бюджет ще бъдат заделени и средства за физкултурни салони в малките населени места, като парите ще бъдат насочвани към районите, които са били бенефициенти по оперативната програма за развитие на селските райони. Спортното министерство ще преразгледа и стратегията си за финансиране на федерациите.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.