Модерната апаратура осигурява по-прецизна диагностикта
Монитор
„Българската Коледа“

Университетската болница във Варна получи модерна апаратура

Силвия Николова - четвъртък, 07-12-2017 - 18:26

 

Модерна и скъпа медицинска апаратура получиха детските клиники в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Света Марина“ във Варна. Това съобщиха от лечебното заведение.

Техниката е предоставена по линия на „Българската Коледа“. Тя представлява уникален за страната високотехнологичен ендоскоп, който е предназначен за диагностика на горния и долния храносмилателен тракт на деца, инфузионна помпа и линеарен трансдюсер, с които могат да се лекуват пациенти до 18-годишна възраст.

От болница „Света Марина“ подчертаха, че иновативният ендоскоп ще осигури по-точна диагностика, което се направи и лечението на малките пациенти по-успешно.

Лекари уточниха, че годишно в клиниката се лекуват над 4 000 деца и юноши със заболявания на храносмилателната система.

Инфузионната помпа пък има възможността да настройва автоматично скоростта за вливане на течни лекарства и разтвори. Тя е предназначена за Детското отделение за интензивно лечение. в него се приемат пациентни от Сневероизточна България в критични състояния, които се нуждаят от реанимационни грижи.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.