Онкологичната болница
Интернет

Жена остана без гърда след нетрадиционно лечение

Силвия Николова - сряда, 01-11-2017 - 17:45

44-годишна жена е загубила гърдата си след проведено нетрадиционно "лечение" с хранителни добавки и едномесечен глад. Това съобщиха от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология, където впоследствие тя е приета, за да й бъде отстранен 3-килограмов тумор.

Образуванието затруднявало нейното движение, тя имала изразен анемичен синдром и силно нарушено общо състояние. Жената е усложнила състоянието заради дълго лечение с неконвенционални средства при частно практикуващ у нас руски лекар. „Лечението“ е включвало "биорезонансна терапия с електрически ток", хранителни добавки - минерал детоксилекс и гладуване.

Докато болната е гладувала около месец по съвет на лечителя, туморът й, който е бил доброкачествен, е достигнал гигантски размери. Появили са се кръвоизливи по кожата.

При операцията в болницата се е наложило да бъде отстранена лявата гърда заедно с подлежащата мускулатура. Хистологичното изследване показва, че жената е имала доброкачествен тумор (фиброаденом или филоиден цистосарком), който в резултат на погрешно третиране е нараснал. Той можел да бъде отстранен оперативно без да се засегне гърдата.

По мнението е на проф. Елена Александрова, началник на Отделението по хирургия на млечната жлеза в лечебното заведение жената е можела да бъде излекувана напълно и без остатък от образуванието. С неконвенционалното лечение обаче тя е изгубила ценно време.

Проф. Александрова и колегите й призовават всички жени с доброкачествени промени в млечните жлези да бъдат изключително отговорни към здравето си и да не се доверяват на нетрадиционни методи на лечение, които могат да струват живота им.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.