Снимка BIG5
Кървавата драма се разиграла след зверски запой

Несебърски хотелиер разстреля готвача си

Мария Атанасова - понеделник, 18-04-2016 - 15:02

Хотелиер от Несебър застреля с пистолет главния готвач на ресторанта си. Кървавата дреме се разиграла късно вечерта в неделя, след зверски запой в хотел "Принц Кирил". Собственикът на ваканционния комплекс Кирил Т. и готвачът му Кольо Дългия се скарали жестоко. На свадата присъствали свидетели, но никой не помни за какво е започнал спорът между тях. Двамата си разменили грозни обиди, псували се и крещели един срещу друг. Кървавата трагедия се разиграла минути след като купонът свършил. Кирил и Кольо тръгнали да се прибират, но продължили да се карат и пред заведението. Точно тогава чорбаджията извадил оръжие и застрелял работника си. Готвачът бил улучен с един смъртоносен изстрел в гърдите и издъхнал на място. Свидетел на саморазправата станал бившият шеф на ФК "Несебър", Пламен Копчев, който бил през цялото време с компанията. Той е привикан за разпит в полицията, а стрелецът е арестуван. Всички участници в среднощния кървав екшън са били стабилно почерпени. 

Собственикът на хотела е от София, но върти успешен бизнес в Несебър и прекарва по-голямата част от времето си в морския град. В Несебър той е известен с прозвището Принц Кирил. Хората тук го познават като доста свадлив и агресивен. Обичал често да си пийва, а щом обърнел няколко чашки ставал неконтролируем. Под въздействието на алкохола, хотелиерът ставал безпричинно заядлив и агресивен. Не било рядкост той да вади оръжие по време на запои по заведенията. Понякога стрелял във въздуха. 

Все още не е ясно дали Кирил е застрелял работника си умишлено или е натиснал спусъка по погрешка. Твърде вероятно е да е размахвал пистолета и да е стрелял във въздуха, а куршумът да е рикоширал. „Преди време имаше сигнали, че е стрелял и в Млечния бар. Обичаше да демонстрира познанството си с влиятелни фигури“, разказаха жители на морския град

От Окръжна прокуратура –Бургас съобщиха, че е започнало досъдебно производство за убийство по чл.115 от НК. "До момента са извършени оглед и претърсвания на местопроизшествието.  Установено е, че смъртта е настъпила след употреба на огнестрелно оръжие. Задържани за срок от 24 часа са две лица, от които са иззети обтривки  за установяването на барутни частици. Установен е очевидец на престъплението, като предстои той да бъде разпитан, след което ще бъде уточнена правната квалификация на обвинението и то ще бъде повдигнато на извършителя", заявиха от държавното обвинение.

Застреляният готвач работел повече от десет години в ресторанта на "Принц Кирил". Официално той бил главен готвач, но всъщност имал статут на дясна ръка на хотелиера и негов най-доверен човек. Кольо Дългия отговарял за сметките и ремонтите в хотела, изпълнявал ролята и на управител в сянка. Хотелиерът Кирил разчитал за всичко на него, но в същото време се държал към работника си като към своя собственост. "Двамата често се караха, хотелиерът го ругаеше и навикваше непрекъснато. Случвало се е да го удари, понякога го е биел и по главата. Накрая взе, че го уби", коментираха гневно хората в Несебър. 

Готвачът Кольо е от съседното село Кошарица, но в Несебър всички го познават. Хората казват, че бил много съвестен работник и виртуоз в кухнята. Той  е семеен и е баща на две момчета. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.