СНИМКА МОНИТОР

Критериите за ваучерите за малките фирми готови през септември, за листването на БФБ - до края на годината

Агенция Монитор - вторник, 08-08-2017 - 18:06

Критериите за допустимост по ваучерната схема за малките и средни предприятия (МСП), а за схемата за листването на компаниите на БФБ до края на годината, съобщи днес Ивелина Пенева, директор "Европейски фондове за конкурентоспособност" в министерството на икономиката.

По първата програма се предвижда да има ваучерна схема за ИКТ услуги в подкрепа на МСП, като сега се работи по концепцията за разработването й, а ваучерите ще са до 30 000 лева. Втората ваучерна схема е насочена към услуги в подкрепа на развитието на капиталовия пазар, като помощта ще е до 100 000 лева, потвърди Пенева.

Работи се по първоначална концепция от бюджет 5 млн.евро, който да бъде разпределен под формата на ваучери за МСП, което е допустимо по приоритет 2.1 на втора ос на оперативната програма. По втората схема все още не е определен максимален бюджет.

Пенева направи този коментар, след като връчи допълнително сключените 31 договора по процедура "Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия" на програмата, които са на обща стойност 11,4 млн. лева.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.