СНИМКА: ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Европа ни дава 3,2 млрд. за борба с безработицата

Иван Първанов - сряда, 10-02-2016 - 15:25

3,2 млрд. ще бъдат отпуснати на България по линия на Европейския социален фонд за пазара на труда и социално включване. Това съобщи при посещението си във Велико Търново зам. министърът на труда и соиалната политика Зорница Русинова. Само за борбата с безработицата държавата ни ще разполага с над 1 млрд. Акцентите при тяхното усвояване са за подпомагане на работодателите да създават по-добри условия на труд, повишаване квалификацията на работниците и служителите, както и наемане на дълготрайно безработни и младежи.

Основната задача и предизвикателство пред Министерството на труда и социалната политика е чрез проектите, които ще бъдат предлагани, да се намери верния път към това предприятията да имат подготвен персонал, както и да се скъси прехода между образованието, започването на работа и адаптирането на младежите в работна среда.

Във Велико Търново зам. министърът участва в среща с местните предприемачи, която среща бе организарана от модния дизайнер и координатор на Предприемачи – ГЕРБ, Атанас Парушев. Кметът на общината Даниел Панов сподели пред присъстващите, че най-големият проблем в региона е не липсата на работни места, а на подготвени и квалифицирани кадри, които да ги заемат. Поради това фирмите били принудени да внасят работници от съседни общини и дори области. Гладът за кадри най-силно се усещал в леката и сладкарската промишлености.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.