Столичната община обмисля промени

Служебни удостоверения за адрес при прием в забавачка

МАРИЯ НИНОВА - неделя, 17-12-2017 - 17:54

При прием в столична детска градина администрацията да предоставя на забавачката удостоверение за настоящ адрес на детето, а не както досега родителя да го носи на хартия. Това предвижда Столичната община в плана си за поетапно реализиране на вътрешно административни електронни услуги. За родителите би могло да отпадне и задължението да носят на хартия и акта за раждане. По този начин от общината смятат, че ще спестят по 2 дни на родителите да вадят съответните удостоверения. Идеите на “Московска” 33 са в подкрепа на желанието на правителството за намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса. Нововъведениията тепърва ще бъдат подложение на дискусии и не е ясно кога ще влезнат в сила. 

През 2018 г. чрез виртуален пост терминал на сайта на Столичната община, ще може да се заплаща за 34 административни услуги. Сред тях са удостоверение за наследници, за постоянен адрес, за липса на акт за общинска собственост и др.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.