Самолечението докарва усложнения

Силвия Николова - четвъртък, 14-12-2017 - 09:00

 

Дори симптомите да са поносими и да сте на крак не започвайте самолечение.

Причините са няколко. Лекарят е този, който ще прецени най-добре състоянието ви и ще назначи подходящото лечение. Дори в аптеката да ви дадат антибиотик без рецепта, едва ли ще сте наясно кой е подходящ за вас и степента на заболяването. Освен това, антибиотикът не лекува грип и настинки. Тези силни лекарства се предписват срещу гъбични инфекции и усложнения. Тези медикаменти имат особеността наред с болестотворните бактерии в организма да убиват и полезните, с каквито е пълен стомашно – чревният тракт. Така, самолекувайки аматьорски едното заболяване, пациентът може да си докара друго, като например да обостри гастрит или язва. За да не се случват такива неблагополучия в лечебния процес, наред с антибиотиците, лекарите изписват и пробиотик или друг тип хранителна добавка, която да балансира този процес. В миналото, когато хранителни добавки нямаше, участъковите доктори препоръчваха на болните в такива случаи да ядат много кисело мляко. Този съвет е актуален и днес, но само, ако сте убедени, че продуктът е домашен или е без консерванти, т.е. в него има жива бактерия лактус бацилус булгарикус. Подобен балансиращ решим при прием на антибиотици създава и кефирът. В последните години много хора си го произвеждат за домашна консумация от кефирена гъба.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.