Дават 801 569 лева на Сливен за втори път

Христо Христов - сряда, 10-08-2016 - 12:57

С правителствено решение Министерството на икономиката ще преведе за втори път 801 569 лв, с които да бъде завършена промишлената зона в Града на стоте войводи. Средствата са основно за реконструкция и изграждане на улично пространство в квартал „Промишлена зона“ и основен ремонт и рехабилитация на асфалтови настилки. Те се предоставят по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

Идеята е чрез финансираните дейности да бъде облекчено и обезопасено движението на товарни и тежкотоварни автомобили и придвижването на пешеходци в промишлената зона на града, което значително подобрява нейната атрактивност за извършване на бизнес.

В момента на територията на същата зона се изпълнява инвестиционен проект „Разширение и модернизация на площадка „Лана“ на „Едуардо Миролио” ЕАД, сертифициран през 2014 г. по реда на ЗНИ. Същата сума беше предоставена на общината в края на м.г., но след като не са били усвоени са били върнати обратно в бюджета на МИ.

На същото заседание МС е решил да прехвърли безвъзмездно на община Мъглиж правото на собственост върху 50 дка имоти в село Ягода, върху които да се изгради цялостен комплекс от сгради за социални дейности и спортни обекти при използване на съществуващите там минерални извори.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.