СНИМКА: kmeta.bg

Десетки къщи за гости никнат край Разлог

Румен Жерев - неделя, 11-03-2018 - 13:49

От година-две край Разлог никват къщи за гости за отдих на туристите, които са вече десетки на брой. Засилен е интересът към този вид туризъм, като инвеститорите не са само българи, но и руснаци, и англичани. Доста от малките хотелчета са между Банско – село Баня, както и между Разлог и село Баня. Там се намира местността Бойков рид, където интересът е най-голям.

Община Разлог почти всеки ден одобрява Подробни устройствени плана/ПУП/ за строителство на нови къщи за гости в района. Изменят се планове за регулацията на поземлени имоти. Община Разлог е поставила категорични условия към инвеститорите максималната височина на къщата да е 10 метра височина, плътността - до 30% от парцела, а останалата аст да бъде в зеленина. Изхождайки от близоста със село Баня, където има лековити топли минерални извори в някои от базите за отдих ще бъдат направени и модерни СПА центрове. Интересът на инвеститори към тези места е оправдан, тъй като те са облагородени – има ток, вода и канализация. Наблизо са ски зона „Кулиното” и модерният голф комплекс, а ски центърът на Банско е на 5-6 километра: „Нашата стратегия е да не позволим никъде в населените места презастрояване. Внимателно преценяваме всяко едно инвестиционно намерение. Следим спазването на всички параметри по строителството, за да не допуснем отклонение в нормите", уточни кметът на Разлог Красимир Герчев.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.