Силните фарове и светодиодните светлини осигуряват ясна видимост на пътя през нощта.
Снимки Volkswagen

Новият Volkswagen Crafter побира всякакви товари

Денислав Стоянов - вторник, 23-05-2017 - 15:22

Най-големият транспортен модел дебютира в индустриална обстановка

Новият Volkswagen Crafter дебютира с бляскава премиера в София. Най-големият транспортен модел от лекотоварната гама на марката се разкри у нас в присъща за него индустриална обстановка. Под ефектните светлини на Киноцентър Бояна, автомобилът дефилира пред публиката, демонстрирайки по атрактивен начин своите големи размери и товарни възможности. Новият Crafter е толкова голям, че може да побере всякакви товари, независимо от размерите им. Той е създаден в тясно сътрудничество с различните си потребителски групи и е изцяло разработен за транспортните нужди на клиентите при най-висока ефективност. Моделът е практичен и икономичен, като предоставя всички възможни решения за бизнеса.

През миналата година авторитетно жури от експерти и журналисти от 24 европейски държави, удостои новия Volkswagen Crafter с титлата „Международен ван на годината 2017”. Експертите по ванове се убедиха в достойнствата на новия Crafter и го определиха като икономичен, функционален и перфектен за експлоатация. Те признаха, че новият Crafter е най-добрият лекотоварен автомобил на пазара в момента.

Новият Crafter се предлага и в открити варианти с различна дължина на товарната зона.

Новият Volkswagen Crafter се отличава от конкурентите си с електромеханично кормилно управление, отлично премислени концепции за товарене, практични подготовки за различни доработки, надеждни, икономични и оптимизирани двигатели, както за дълги дистанции, така и за шофиране в градски условия, ергономично място за водача, както и многобройни асистиращи системи. Новият Crafter предлага богато разнообразие от варианти с различни дължини на шасито в изпълнение товарен ван Kasten и пътнически бус Kombi. Дължината варира от почти 6 до 7,40 метра, а височината на тавана е от 2,36 до 2,80 метра. Предлагат се и открити варианти с единична или двойна кабина с различна дължина на товарната зона, с или без подготовка за доработка, като бордови, с куфар или подготовка за самосвал.

Новият Volkswagen Crafter предлага товарен обем до 18,4 куб.м при максимално допустимо натоварване от 3 до 4 тона. Ширината между арките на колелата е 1380 мм, а максималната товарна дължина е 4855 мм. Товаренето в новия Crafter е лесно, благодарение на светлия отвор на плъзгащата врата с ширина 1311 мм, ниския товарен праг с минимална височина 570 мм и на опционалните задни врати с ъгъл на отваряне от 270 градуса. За безопасното укрепване на товари, новият Crafter предлага шини за закрепване от всички страни.

Товарното пространство комбинира обширен капацитет с минимални външни размери.

Новият Volkswagen Crafter е проектиран върху фундаментално нова архитектура едновременно и в екстериора, и в интериора. Благодарение на новия аеродинамичен дизайн, коефициентът на челно съпротивление е намален до 0,33. Оптималното товарно пространство предлага удобства, като например умна комбинация от обширен товарен капацитет с минимални външни размери. Това прави автомобила много маневрен и все пак стабилен за управление, без значение колко товар носи. По отношение на товарната дължина и обем новият Crafter превъзхожда както двата си предшественика, така и всичките си конкуренти. Водачът разполага с широка гама от асистиращи системи, които да улеснят шофирането и да осигурят безопасност.

На разположението на водача в изцяло новия интериор са множество асистиращи системи.

Благодарение на електромеханичната кормилна уредба, която се използва за пръв път в този клас, новият Crafter се предлага с гама от активни асистиращи системи като ESP със система за стабилност на ремарке, адаптивен круйз-контрол, асистент при страничен вятър, асистент за маневриране с ремарке и много други. За пасивната безопасност има предни и странични въздушни възглавници, за главата за водача и пътниците, и разширена гама от предупредителни системи, които включват камера за обратно виждане, автопилот за паркиране и система за предупреждение при шофиране назад. Новият Crafter предлага и онлайн услуги, които ще се настройват според нуждите на клиента. Благодарение на многото комбинации, всеки клиент може да намери точната комбинация от двигател, трансмисия, задвижване, дължина на превозното средство и височина на тавана, за да посрещне транспортните си нужди.

С новия аеродинамичен дизайн, коефициентът на челно съпротивление е намален до 0,33.

За задвижването на новия Crafter се използват изцяло нови двигатели с най-ниските нива на разход и емисии в класа. Надеждните агрегати са разработени едновременно и за локални, и за далечни курсове. Новият мотор 2.0 TDI е разработен специално за Crafter и е достъпен в четири мощности – със 102, 122 и 140 к.с. или 2.0 TDI BiTurbo с мощност от 177 к.с. Изборът на двигател зависи и от задвижващата система, тъй като клиентите могат да избират между предно, задно или задвижване на четирите колела 4х4, като могат да предпочетат механична или автоматична трансмисия. Такова разнообразие никога досега не е имало в този сегмент. Новият Volkswagen Crafter е много здрав и надежден, не е скъп за поддръжка и ремонт, като всичко това намалява общите разходи в целия жизнен цикъл на превозното средство. Моделът се произвежда в модерен завод, построен специално за него в град Вжешня в Полша.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.