Празниците на Стария град ще бъдат открити с фолклорен концерт на сцената на Античния театър в понеделник вечерта
Авторът

Старинен Пловдив празнува с „Вдъхновение”

Ели Кру­мо­ва - неделя, 17-09-2017 - 10:45

Старинен Пловдив започва традиционните си празници тази година с мотото „Вдъхновение”. Началото е в понеделник вечерта с фолклорен концерт „Заедно” на древната сцена на Античния театър, в който ще участват ансамблите „Тракия” от Пловдив и „Странджа” от Бургас.

Събитието е от 19 часа и както всяка година е с вход свободен за публиката. В програмата на „Празниците на Стария град“ от 18 до 24 септември, организаторите от Общински институт „Старинен Пловдив“ са включили: концерти, изложби, ревюта, прожекция на документален филм, опознавателен тур, демонстрация на традиционни техники мозайки, училище за фокуси, театрални представления и магични спектакли, демонстрация за рисуване на маски и кукли, изобразяване на големи кукли по китайски образец, премиера на книга и мобилно приложение.

Част от празниците на Стария град е и атрактивният Есенен панаир на занаятите, който започва на 21 септември с празнично шествие на майсторите от Етнографския музей по калдъръма на Стария град до Узун чаршия на Малката главна.

С представлението „Легенди и митове за създаването на Пловдив, сенки от Тримонциум“ – трите училища по изкуствата в Пловдив - НХГ „Цанко Лавренов“, НГСЕИ и НУМТИ „Добрин Петков“ ще представят съвместния си творчески театрален проект „Евмолпиас“. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.