СНИМКА BUSINESSPUNDIT.COM

Москва увеличава инвестициите в американски държавни ценни книжа

Агенция Монитор - четвъртък, 18-02-2016 - 10:59

С 4,1 млрд. долара Москва е увеличила портфейла си от американски държавни облигации (US Treasuries) през декември, съобщава „Прайм”. Достигнатият обем от 92,1 млрд. долара е със 7% по-голям, отколкото година по-рано, уточнява сайтът. Русия е на 15-то място в света по притежавани US Treasuries. Лидери остават Китай и Япония с ценни книжа за над 1 трлн. долара.

От десетилетия се счита, че притежаването на американски държавни облигации е най-надеждният вариант за инвестицията от страна на хазната, защото те са гарантирани. Сред активно инвестиращите в US Treasuries са Великобритания, Швейцария, Люксембург и страните от ОПЕК. В момента вложенията в този тип американски активи в света се изчисляват на 6,1 трлн. долара.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.