Дарин Стойков от MasterChef показа как се прави романтичен мъфин

Агенция Монитор - петък, 03-02-2017 - 15:29

Дарин Стойков, участник в първото издание на MasterChef по bTV, предложи на зрителите на "преди обед" изкусителни рецепти за делник и празник. Дарин почерпи със сандвич с шунка, приготвен в кафе техника, и романтичен мъфин с червено вино, шоколад и канела. Кулинарът отчете тенденцията българите да се интересуват все повече от нетрадиционни рецепти, от произхода, качеството и свежестта на храната, която консумират. Именно затова той е избрал да премине от сферата на журналистиката, в която „храни въображението”, към готварския бранш, в който вижда и усеща резултатите от труда си веднага – от непосредствените реакции на доволните си гости. Той сподели, че след участието си в кулинарния спектакъл, е добил самочувствие за възможностите си в кухнята и животът му се е преобърнал на 180 градуса. Увереността при комбиниране на съставки, съчетаване на несъвместими вкусове и текстури е накарала кулинарния журналист да последва мечтата си и днес да е горд собственик на пекарна в центъра на София. Самият той припомни на зрителите, че още на първоначалните кастинги за MasterChef при въпроса какво би направил с голямата награда от 100 000 лева, той е бил воден от убеждението, че най-ценна е титлата, а материалната награда би му помогнала да превърне хобито си в професия. Две години по-късно това вече е факт.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.