Nissan xStorage е конкурент на Tesla Powerwall

Агенция Монитор - сряда, 11-05-2016 - 15:47

Nissan представи ново домашно устройство за съхранение на енергия направено от рециклирани батерии от електрическите си автомобили. Системата xStorage, която Nissan представи в Източен Лондон и се произвежда в партньорство с компанията за енергиен мениджмънт Eaton е отговор на Tesla Powerwall.

Устройството, което се захранва от 12 батерии от Nissan Leaf и се свързва към електрическата мрежа на жилището, като се зарежда или от възобновяеми източници, като слънчеви панели или електрическата мрежа през нощта, когато енергия от е по-евтин. След това освобождава тази енергия, захранвайки на къщата, когато цената на енергията е по-висока, като също може потребителите да продават енергия в мрежата.

Батерията xStorage е замислена от компанията, като „първия напълно интегриран модул за съхранение на енергия за собствениците на жилища.” Устройството ще се инсталира от сертифицирани монтажници и се свързва със смартфон приложение, което ще позволява на потребителите да превключват между енергийните източници.

 

 

xStorage ще се продава в Обединеното кралство от септември тази година за £ 3.200, като няма планове за дистрибуция в САЩ

Въпреки че, цена е по-висока от тази на Tesla Powerwall, Nissan казва, че това включва всичко, като преобразуватели и монтаж, като твърди, че работи по-евтино от Powerwall.

”Нашата система ще се предоставя на крайните потребители напълно готов за употреба, с всички необходими елементи, включително окабеляване и инсталиране от сертифицирани професионалист, при начална цена от 4.000 евро за 4.2 kWh.”, казва Сирил Брисън вицепрезидент на Eaton. Powerwall има капацитет за съхранение 6.4kWh. "Нашата политика е да се избегнат скритите допълнителни разходи и да се постигане по-ниска обща цена на продукта в сравнение с други вече известни предложения.”

Nissan и Eaton очакват да продадат 100.000 бройки в рамките на първите пет години.

Автомобилният производител също така представи идеята си за бензиностанцията на бъдещето (Fuel Station of the Future), предлагайки поглед към това как електромобилите Leaf и батериите xStorage може да захранват жилища и офиси и да връщат енергия обратно в мрежата.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.