Част от красивите ръчно изработени вещи и сувенири, които майките от Движението в Пловдив ще предложат за продажба с благотворителна цел
Снимки: Движение на българските майки

Майки от Пловдив организират благотворителен базар за децата от домове

Ели Крумова - вторник, 14-11-2017 - 14:03

За поредна година в навечерието на Коледните празници майки от Пловдив започват организация на своя традиционен базар през декември, приходите от който отиват за благотворителни каузи в подкрепа на децата в социални институции. „Имаме нужда от подкрепа на хора, които искат да дарят изработени от тях сувенири, картички, гирлянди, рисунки и други красиви и дребни вещи, които можем да продадем и да съберем средства за каузата”, обясняват жените от Движението на българските майки.

Те отново са основният виновник коледният базар в мол „Пловдив” да се състои и този декември. Датите са три – откриването на щанда е на 15 декември и разпродажбите ще продължат до 17 декември, казва Доника от Движението на българските майки. По думите й със събраните средства ще бъдат подпомогнати проектите на Движението, с които жените помагат и радват децата, отглеждани в институции.

От щанда на третия етаж в мол „Пловдив” хората могат да купят ръчно направени сувенири, плетива, късмети, както и всякакви други красиви чудесии. Базарите на Движението се правят само и единствено от доброволци – от хората, които изработват сувенирите, до тези, които ги продават. „Затова ако някой иска да бъде част от това Коледно вълшебство, може да се свърже с нас и да се включи с каквото може”, призовават майките от движението.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.