Българското посолство в Лондон ще даде терен на част от събитията на кариерния форум.

Откриват утре Българския кариерен форум в Лондон

Агенция Монитор - петък, 09-03-2018 - 17:44

Над 250 специалисти ще присъстват на срещата между представители на родния бизнес и наши студенти във Великобритания

Над 250 специалисти от разнообразни сфери – икономисти, HR експерти, бизнес консултанти, физици, юристи, инженери и т.н., ще присъстват на шестото издание на „Български кариерен форум“ в Лондон утре. Събитието ще се проведе в рамките на целия ден в Посолството на Република България и Българският културен институт в английската столица, а на терен ще присъстват представители на над 20 родни компании и организации. Целта на форума е младежите да се запознаят с възможностите за кариерно развитие у нас. Фирмите, от своя страна, ще могат да привлекат работна ръка с чуждестранен опит.

”Българският кариерен форум всяка година представя компании от различни сектори. По този начин показваме, че на българския трудов пазар има поле за развитие на хора с разнообразни профили. Ние вярваме, че мечтите и успехите могат да се случват и у нас! Голяма част от нашия екип успешно се развива в България.“, обяснява Ангел Игнатов, председател на организацията.

Изложение, презентации и работилница за изработването на успешно CV ще бъдат в акцент по време на събитието в Лондон.

След малко повече от месец Българският кариерен форум ще се проведе и в Германия. Датата е 21 април, а мястото - Българския културен институт в Берлин. По данни на организаторите, в германската столица и прилежащата ѝ провинция Бранденбург живеят над 33 000 българи, близо 2 000 от които са студенти. Подобна е статистиката и в Лондон.

През годините събитията под щампата на Българския кариерен форум в Лондон, Единбург и Франкфурт са били посещавани от над 2000 студенти и млади професионалисти. В кампанията са участвали и над 100 работодатели, базирани у нас. Според статистиката, форумът помага ежегодно на минимум 30 души започват работа или стаж обратно в страната.

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.