4 години затвор за бивш директор на БДЖ

Агенция Монитор - вторник, 14-02-2017 - 17:54

Присъда от 4 години лишаване от свобода отнесе Олег Петков, бивш изпълнителен директор на БДЖ. СГС постанови също така Петков да бъде лишен от право за срок от 5 години да заема длъжност, свързана с управление на държавно или общинско имущество.

По същия обвинителен акт, друг бивш изпълнителен директор на БДЖ - Христо Монов, получи условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен срок. Петков беше обвинен в това, че за периода 04.10.2006 година до 11.02.2008 година като изпълнителен директор на БДЖ, умишлено е нанесъл вреди на дружеството в размер на 1 361 062 лв. Монов, който беше изпълнителен директор на БДЖ след Петков, пък е нанесъл щети в размер на 201 111 лв. Нанесените на БДЖ вреди са свързани с извършване на разходи за доставка на вагони по два договора, в нарушение на условията по обявената обществена поръчка.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.