Разкриват нови 250 работни места за сънародниците ни в Босилеград

Северина Иванова - петък, 28-10-2016 - 17:42

250 нови работни места ще бъдат разкрити за сънародниците ни в Босилеград, след като в сградата на Областната управа във Враня е подписан договор между Стопанското министерство на Република Сърбия и собственика на българската компания „Калинел“ - Марин Радевски. Според този договор във Вранска баня ще се строи нова производствена хала, а в Босилеград ще се адаптира съществуваща хала на бившия шивашки завод „Кобос“ и в следващите две години ще се открият около 250 нови работни места, от които първите 100 до края на тази година.

„Калинел“ произвежда готови текстилни продукти и през 2012 г. е приватизирала една производствена хала във Вранска баня, където работят 52 работници.

Българският посланик Радко Влайков в Сърбия припомни, че България и Сърбия до 2020 година трябва да усвоят 29 милиона евра за проекти между България и Сърбия по програмата за развитие на трасграничното сътрудничество. Общата оценка е, че тези инвестиции и трансграничното струдничество са от изключително значение за развитие на крайграничните райони и общини като Босилеград.

С това на практика приключи борбата за приватизация на „Кобос“. Процедурата продължи повече от една година поради съпротивата на община Босилеград, която оспорваше собствеността на „Кобос“.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.