Петър Низамов - Перата (вдясно) водеше големия протест в Асеновград на 2 юли вечерта, носейки българското знаме
Авторът

Събират в съда Перата с двама роми, били деца гребци

Ели Крумова - сряда, 12-07-2017 - 14:15

Петър Низамов – Перата и двамата роми, участвали в нападението над децата гребци в Асеновград, ще бъдат събрани по едно и също време в окръжния съд в Пловдив. Тримата обжалват оставането си в ареста, което бе постановено от районния съд в Асеновград. Мерките им за неотклонение са насрочени по едно и също време, от един и същи час, а и в една и съща зала в окръжния съд в Пловдив, става ясно от прессъобщение от Съдебната палата в Пловдив. Предполага се, че най-вероятно тримата ще бъдат докарани в сградата на съда заедно, но дори това да не е така, със сигурност, докато им дойде реда в съдебната зала, ще са събрани на едно и също място – в единствената арестантска стая на първия етаж в сградата на Съдебната палата.

Мярката на Асен Асенов и на Джавет Ю. е насрочена от 16 часа в зала № 2 на окръжния съд. Двамата обжалват определението на съда в Асеновград, с което са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража”. Срещу двамата са повдигнати обвинения за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като хулиганството се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Те бяха арестувани няколко дни след първата партида от 9 задържани роми от асеновградската махала „Лозница”, които били децата гребци, техните треньори и родители пред болницата в Асеновград.

Отново от 16 часа в зала № 2 е и мярката за неотклонение на Петър Низамов. Той също обжалва задържането си под стража, наложено му с определение от районния съд в Асеновград. Срещу Перата са повдигнати обвинения за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. По време на големия протест в Асеновград на 2 юли вечерта Перата удари по лицето оператор на bTV, който го снимал отблизо и му бутнал телефона. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.