Венцеслав Караджов разпознава двата си пистолета „Глок” и „Макаров” на съдийската маса
Авторът

Подсъдимият за убийството на родителите си Венци Караджов разпозна пистолетите си сред веществените доказателства

Ели КРУМОВА - вторник, 17-04-2018 - 12:27

Подсъдимият за убийството на родителите си Божура и Цветан Караджови бивш полицай Венцеслав Караджов разпозна двата си пистолета сред купчината оръжия, които са веществени доказателства по делото срещу него. „Това е моят „Глок”, а това е пистолет „Макаров”. За пълнителите не съм сигурен, но предполагам, че са техните. Третият пистолет „Иж” не знам дали е моят, въпреки че, докато бях в „Икономическа полиция” ми се водеше зачислен такъв”, обясни Венцеслав Караджов на 5-членния съдебен състав с председател съдия Михаела Добрева.

Заедно с трите пистолета и пълнители към тях на съдийската маса полицай постави и въздушна пушка, за която Венцеслав Караджов категорично отрече да е негова. „За първи път я виждам”, каза той. Процесът този вторник в окръжния съд в Пловдив срещу него продължи с преразпит на жена му Каля Караджова и на бившия му колега Милко Добрев. Последният трябваше да свидетелства отново заради друго веществено доказателство – кози крак, с който от прокуратурата твърдят, че е била разбита вратата на убитите възрастни хора. Според Милко Добрев поставеният на съдийската маса кози крак е бил на Венцеслав Караджов. Подсъдимият обаче категорично отрича това да е така и опитите и неговите, и на адвоката му Зоя Тошкова да оборят твърдението на прокуратурата и да докажат, че сред иззетите веществени доказателства има още един кози крак, който вече е на Венцеслав, удариха на камък. За първи път в процеса бе разпитана тъщата на подсъдимия Мария Рекина, която трябваше да обяснява дали на 15 май 2016г., когато е било извършено двойното убийство, зет й си е бил вкъщи от 14 часа до 22 часа. Според прокуратурата в това време Венцеслав Караджов не е бил в дома си, излязъл е и е застрелял двамата си родители.

Подсъдимият се появи на процеса с бинтована ръка

Козият крак, заради което веществено доказателство прокуратура и защита спореха в съдебната зала над час и половина 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.