Съдят жена упоявала жертвите си с хапчета преди обир

Иван Първанов - петък, 08-07-2016 - 17:47

Жена, която упоявала жертвите си с приспивателни хапчета и след това ги ограбвала, отива на съд. На 26 август минаата година обвиняемата Благовеста Х. се запознала на пазара в Габрово с Атанас А., който продавал пилета и яйца. Жената веднага се престорила на негова стара клиентка, доволна от стоката му и предложила да го почерпи с кафе. След това отишла до близкия автомат и взела две кафета, в едното от които обаче пуснала два таблетки „Лексотан”. Малко след като изпил кафето търговецът почувствал замайване и решил да се прибира вкъщи. Благовеста предложила учтиво да му помогне. Докато се суетяла около него, тя ловко бръкнала в чантичката на колана му и задигнала оттам 300 лв.

На 7 януари 2016 г. отново в центъра на Габрово Благовеста срещнала следващата си жертва, Райна Х. Тя се престорила на нейна стара позната от болницата и я заговорила. Когато възрастната жена споделила, че отива да си изтегли пенсията, престъпничката предложила да я изчака, а след това да се разходят и да си поговорят. След като минали през банкомата Благовеста предложила да почерпи по кафе, тъй като на Ивановден синът и имал имен ден. По вече изпитания сценарий тя сипала таблетка „Лексотан” в кафето на бабата. След като изпила гоещата напитка Райна се почувствала зле и започнало да и става лошо. Новата и приятелка се възползвала от безпомощността и, измъкнала златния пръстен от ръката и пенсията от чантата и я зарязала на пейката в парка. След подадените две жалби измамницата Благовеста била разкрита и задържана. Срещу нея е повдигнато обвинение за грабеж, съпроводен с привеждане на жертвите в безпомощно състояние. Ако бъде призната за виновна тя може да получи от 3 до 10 години затвор. Предстои насрочването на делото в Габровския съд.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.