Търговците, които предлагат компютри и телефони регистрират най-високи обороти.
МОНИТОР
ПРЕЗ ЯНУАРИ

Търговията с компютри нагоре с 24%

Агенция Монитор - четвъртък, 09-03-2017 - 16:22

Оборотите в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника бележат ръст от 24% през първия месец на годината спрямо миналия януари. Това показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ).

През януари 2017 г. оборотът в търговията на дребно в България нараства с 0,5% спрямо предходния месец и с 4% на годишна база. Спрямо миналия януари по-високи обороти са регистрирали и търговците, които предлагат на своите клиенти стоки чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 22%.

Оборотите при фармацевтичните и медицински стоки също се увеличават - с 12,1%. А при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 11,3%.

Намаление обаче е отчетено при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 9%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 4,1%.

През първия месец на годината спрямо декември оборотът в “Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” расте при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2,4%, с компютърна и комуникационна техника - с 0,5%, и с разнообразни стоки - с 0,4%.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.