Фабриката за фалшиви новини захапа и председателството

Агенция Монитор - петък, 08-12-2017 - 18:46

Фабриката за фалшиви новини, която има за цел да омаскари всяко едно положително нещо за страната ни, този път удари дъното. На сайта „Медиапул“ на Гласа на командира Стояна Георгиева лъсна поредната клевета за страната ни, този път насочена към председателството.
В интервю пред „Дойче веле“ политологът д-р Йохана Даймел, зам.-председател на германското Дружество за Югоизточна Европа хули България и обяснява как не може страна поставена под мониторинг на ЕС да председателства Съвета на Съюза. Припомняме, че последния доклад за напредъка на България беше положителен поради липсата на нови препоръки.
Беше отчетен и напредък по определени теми, като дори се споменаваше възможността следващият да е последен. Даймел посочва още, че България не може да е пример за страните от Западните Балкани, макар че само преди дни лидерите им признаха, че гледат към премиера Борисов с такава надежда, с каквато гледат към германския канцлер Ангела Меркел. Думите на Даймел звучат странно и на фона на повишените кредитни рейтинги от „Фич“ и „Стандарт и Пуърс“, които определят България като остров на стабилността.
Тези факти сами за себе си говорят за напредъка на страната ни, те показват и типичния начин на работа на Фабриката за фалшиви новини – да клевети и хули, за да настрои обществото срещу управляващите. Това дружество е Германски мозъчен тръст, близък до социалдемократите, а въпросната дама се явява явен критик на премиера Борисов още от първия му кабинет, затова интервюто й цитирано в „Медиапул“ не е случайно. Припомняме, че през 2011 г. немската политоложка сравни кабинета Борисов с "контейнер на Биг Брадър", в който всеки министър следи другия. А случайно или не, оценката отново е дадена през „Дойче веле“.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.