GLOBALLY BITUMEN

Най-големият завод за битум в Азия е български

Агенция Монитор - четвъртък, 15-03-2018 - 09:00

Български завод за опаковане на течен битум е най-големият от подобен тип в Азия. Производството е открито в края на 2014 г. край Мумбай с инвестиция от 2,2 млн. евро от българо-индийския холдинг „Прайм Стар Петролиум енд Инфрастръкчър Лимитед“.

Друга родна компания - „Грийнзоун България“, която е част от българския консорциум „АСПА Инженеринг”, участва в два големи проекта. Фирмата бе сертифицирана заедно с техните индийски бизнес партньори по програмата Make in India за реализация на мащабен инвестиционен проект на подконтинента за създаването на виртуалния проект за канализационна мрежа в страната, включваща изграждане, инсталиране и поддръжка на стотици хиляди биотоалетни в Индия.

Миналата година „Грийнзоун България“ се включи в изграждането на голям фотоволтаичен парк, с мощност 500 MW, близо до гр. Патна в индийския щат Бихар. Към момента се планира българско участие за 5 млн. долара в проекта, а прогнозите са общата му стойност да достигне около 500 млн. евро.

Българската компания „Ексайтъл” е най-бързо развиващият се доставчик на интернет в Ню Делхи и Хайдерабад. Само в тях общият брой на интернет потребителите достига 180 000, а за компанията вече работят около 500 души в Индия. Компанията е въвела собствено софтуерно решение първо в България, след което го прилага и на индийския пазар. Софтуерно оптимизираният поток на данни спестява значителни средства на интернет доставчиците. „Ексайтъл” работи с почти всички водещи доставчици на интернет в 150 индийски града.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.