Д-р Димитър Матеев

Спасиха мъж със сраснали бъбреци и 1,5 кг злокачествен тумор

Ели Крумова - сряда, 20-12-2017 - 14:42

Лекари от частна болница в Пловдив спасиха 75-годишен пациент, който отишъл при тях със сраснали бъбреци и 1,5-килограмово злокачествено образувание на единия от бъбреците. „Това е изключително рядко съчетание – на бъбречна аномалия, при която двата бъбрека са сраснали в долната си част и образуват „подкова“, и на злокачествен туморен процес. В моята 32-годишна практика тази интервенция е първата”, каза д-р Димитър Матеев, който до този момент е разделил „захванатите“ бъбреци на други 3-ма пациенти. 

Операцията е продължила 2 часа и при нея двата сраснали бъбрека първо били разделени, след което е премахнат левият заедно със злочественото образувание. Пациентът вече е изписан от болницата и се възстановява вкъщи. Водещият уролог увери, че мъжът ще посрещне Нова година без катетър и дренажи. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.