Лиляна Павлова: Получихме висока оценка за приоритетите на председателството

МАРИЯ НИНОВА - петък, 15-12-2017 - 09:34

България получи висока оценка за приоритетите на Председателството на Съвета на ЕС по време на заседание на председателите на комисии на Европейския парламент в Страсбург. Това заяви в Народното събрание министъра на българското председателство Лиляна Павлова, която представи приоритетите пред депутатите. “Първият е бъдещето на младите хора. Тук има особено значение бъдещият бюджет за 2020 г. в контекста на Брекзит, в резултат на който европейският бюджет е минус 10-15 млрд. годишно. Ще отстояваме значението на кохезионната политика, за да продължим усилията за продължаване инвестициите в инвестициите”, заяви Павалова. Другите приоритети са Западните Балкани, сигурността и стабилността, както и икономиката, и икономическия растеж.

Павлова заяви, че по време на Председателството ще бъдат проведени 270 заседания от националното измерение, 6 от които са от парламентарното. “Успешното представяне на България като председател на Съвета на ЕС ще изисква политически консенсус, диалог и разбирателство. Ако България е успешна, ще сме успешни всички ние”, каза Павлова.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.