Снимки: Panasonic

С Regi-Robo касиерите са излишни

Агенция Монитор - четвъртък, 09-03-2017 - 12:23

Баркодовете и лазерни четци може да са правили живота на касиерите в магазините по-лесен, но следващата еволюция в касовата технология може да ги остави без работа. В Осака, Япония, магазина за хранителни стоки Lawson в партньорство с Panasonic, демонстрира нова касова система, която сканира продуктите, изготвя сметката и поставя в торби стоките, без човешка намеса.

Това не може да спести много, но човешкия персонал все още струва пари и при свита икономика или в страни като Япония с застаряващо население и намаляваща работна сила има все по-голяма нужда да се автоматизират работни места, които преди едно поколение никой не би и мечтал, че ще се заемат от роботи. Повечето магазини вече разчитат предимно на баркодове и компютри, за да следят продажбите, складовата наличност и срока на годност на стоките.

Lawson и Panasonic искат да се възползват от тази тенденция с Regi-Robo, автоматизирана система за плащане, която е предназначена не само да намали разходите, но също така направи магазини по-ефективни и, да се надяваме, по-приятни за клиентите.

Regi-Robo използва RFID етикети, които по време на демонстрацията ще бъдат поставени на всеки артикул в магазина. Panasonic казва, че ако системата влезе в обща употреба, етикетите ще бъдат добавяни при производството, както баркодовете сега.
 

Клиентът избира своите продукти и ги поставя в специална „Интелигентна Кошница” На касата, кошницата се поставя в специален отвор и дъното й се отваря за да може съдържанието да падне в торба отдолу. След това етикетите се сканират и крайната сума се представя на клиента на екран, като плащането се извършва по електронен път. След извършване на плащането, покупките се издигат от дупката в найлонова торбичка, готова за отнасяне. В същото време, системата актуализира списъка в магазина.

Regi-Robo бе експериментално публично представен в магазина Mae на Lawson – Panasonic в Осака от 12 декември 2016 до 20 февруари 2017, като част от проект, подкрепян от японското Министерство на икономиката, търговията и промишлеността.

Всичко това е много ефективно, но системата няма да говорят за времето, докато поставя покупките в торби.

 
 
Тагове:  PanasonicKLawsonRegi-Robo

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.