Багери влязоха в пловдивската "Арман махала"

Ели Крумова - четвъртък, 12-10-2017 - 11:37

Районната администрация пристъпи днес към последващо събаряне на незаконни постройки в пловдивската „Арман Махала”, съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Събарят се жилищни сгради, които са без каквито и да е строителни документи и книжа и са изградени върху терен общинската собственост. Заповедите за премахване на незаконното строителство са потвърдени от съдебните институции, както в България, така и от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Тежките машини са посрещнати от протест. Някои от засегнатите са атакували заповедта за събаряне в съда, по думите им - в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Акцията засяга предимно стабилни сгради, някои от които са двуетажни. Това не е първия случай - преди време в махалата бяха съборени 15 бараки. Предвижда се на мястото на къщите да бъде изграден бул. "Северен", финансиран с европари.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.