Пратиха в изолатора затворник заради парче хляб

Северина Иванова - неделя, 24-04-2016 - 13:35

Заради парче хляб пратиха затворник от Бобов дол в наказателна килия, тъй като нарушил разпоредбите на мястото за лишаване от свобода. Ангел Р. искал да си подсигури малко сух хляб за по-късно, тъй като често огладнявал, но бил спипан от надзирателите. Случаят е от 02.03.2016 г., когато около 18.30 часа при излизане от затворническата столова след приключване на вечерята А.Р. се е опитал да изнесе парче хляб, укрито в дрехите му, като е започнал да се държи грубо и арогантно, след което му е разпоредено да върне хляба обратно. При изслушване пред Комисията по разпределение лишеният от свобода е заявил, че не е укривал хляба, а го държал в ръката му.

Въпреки това обаче той е нарушил разпоредбите на затвора в Бобов дол и се е наложило да бъде изпратен за три денонощия в наказателна килия. Ангел е оспорил наложеното му наказание пред Дупнишки районен съд, но въпреки недоволството му, наказанието е потвърдено.

Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.