Жители на “Западен парк” и “Красна поляна” искат мерки срещу паленето на гуми

МАРИЯ НИНОВА - четвъртък, 26-10-2017 - 17:32

Жителите на софийските квартали “Западен парк” и “Красна поляна” поискаха по-строги мерки срещу паленето на гуми и кабели. Това стана по време на публично обсъждане на готвените от Столичната община промени в Наредбата за обществения ред. Жители се оплакаха, че кварталът им е обгазан от дима, идващ от “Факултета” и Виетнамските общежития. Те многократно са изпращали сигнали, но никой не им е обърнал внимание.

Гражданка пък поиска в градския транспорт и на обществени места да се сложат табели, които да обясняват как трябва да се държат хората. Присъстващите се обединиха около тезата, че не е проблем липсата на правила, а тяхното спазване.

Преди седмица също се проведе обществено обсъждане по темата. Тогава бяха разгледани предложения за обособяване на нови пространства и регламентиране дейността на уличните артисти и музиканти. В наредбата е заложено, че те ще могат да практикуват дейностите си с разрешителни от районния кмет. Столичанка пък поиска и санкции за лаещи кучета в апартаменти.

Един от вносителите Иван Илиев обясни, че ще разглеждат всяко едно конкретно предложение за промяна в наредбата и очакват до края на годината да са готови с изчистен текст на документа, който да бъде гласуван от Столичния общински съвет. До 3 ноември от “Московска” 33 ще приемат предложения и възражения по нормативният акт.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.